VI I STYRELSEN

24.08.2021

Nu ska ni äntligen få en presentation samt ett ansikte av våra styrelsemedlemmar.

Detta är tjejerna som är arbetar dag och natt med det ideella arbetet och som är ansiktet utåt för Trygga Tjejer på Stan. De ser till att alla patrulleringar går rätt till, ger stöd och hjälp till de tjejer som behöver och försöker utöka organisationen hela tiden. Det är även dessa tjejer som svarar i vår jourtelefon samt åker ut på jourlarm. Utan dessa tjejer skulle organisationen inte funnits eller blivit så stor som den faktiskt är idag. Visst, det är synd att vi behövs men tyvärr så måste vi finnas i dagens samhälle för att ge tjejer den trygghet som dem förtjänar. Vår grundare/ordförande arbetar såpass mycket med organisationen så att det går ut över hennes vanliga arbete vilket hon inte bryr sig om då hon älskar att hjälpa andra. Tjejernas trygghet är det som Trygga Tjejer på Stan prioriterar högst.

MALINA - GRUNDARE / ORDFÖRANDE 🌸
Ansvarig för patrulleringar, jourtelefonen samt jourlarm i Göteborg, men har även huvudansvaret för alla kommuner. Malina är grundare samt ordförande för Trygga Tjejer på Stan och anledningen till att organisationen finns är för att hon själv levde i ett destruktivt förhållande i flera år med daglig fysisk och psykisk misshandel. Malina ville inte att andra tjejer skulle hamna i samma situation som hon själv då hon i första hand tänker mer på andra än sig själv. Den lilla fritid som hon har går åt till att umgås med sin son och att vara i stallet då hon har 3 egna hästar. I botten är Malina sjukvårdsutbildad och har tidigare arbetat inom akutsjukvården, därav varför hon är sjukvårdsansvarig i organisationen. Tyvärr fick Malina sluta att arbeta inom vården pga sin diagnos Multipel Skleros (MS). Idag driver hon istället sina egna företag som fotograf och manikyrist samt utbildar sig även till massageterapeut.

"Titta inte bakåt, det är inte dit du ska"
OKSANA - SEKRETERARE 🌸
Ansvarig för patrulleringar samt jourlarm i Härryda. Oksana är sekreterare i styrelsen samt svarar på de mail som vi får. Det var hon som pushade på att starta upp Trygga Tjejer på Stan igen. Oksana har själv levt i ett destruktivt förhållande då hon var yngre, men klarade att ta sig ur oskadd som tur var. Hon är i princip född på hästryggen och har alltid hållit på med ridning då hennes föräldrar föder upp hästar. Det är även Oksanas största intresse och hennes fritid är att vara i stallet, men även att träna så som löpträning och powerwalks. Idag arbetar Oksana med inridning och tillridning av hästar på heltid.

"Det finns inga hinder i livet, man kan alltid hoppa över dom"
SOFEYA - LEDAMOT / REVISOR 🌸
Ansvarig för patrulleringar, jourtelefonen samt jourlarm i Mölndal, Partille och Lerum. Sofeya är ledamot samt revisor i styrelsen. Hon var med redan från början och startade upp Trygga Tjejer på Stan. Sofeya har själv blivit misshandlad både fysiskt och psykiskt av sin dåvarande pojkvän och därför vill hon idag hjälpa andra tjejer då hon med sin erfarenhet kan vara ett bra stöd. Hon patrullerar varje helg och ställer alltid upp. Sofeya gillar att träna och går på gymmet 4-5 gånger i veckan. Hon gillar även ridsport och försöker att rida så ofta hon kan. Sofeya är utbildad undersköterska i botten, men valde att inte arbeta så länge inom vården utan arbetar idag på Ica Maxi där hon stortrivs.

"Ta ingen skit"
KASIA - LEDAMOT 🌸
Ansvarig för patrulleringar samt jourlarm i Kungälv, Ale och Stenungsund. Kasia är ledamot i styrelsen. Hon har aldrig varit i ett destruktivt förhållande eller på något sätt blivit utsatt, men hon har hjälpt många av sina vänner som blivit detta och på så sätt fått erfarenhet. Kasia är homosexuell och helt öppen med sin läggning. På hennes fritid går hon gärna långpromenader med sin hund, träffar vänner eller tittar på film. Kasia är en mångsysslare och är utbildad undersköterska, men arbetar idag på Skanska, som fotograf och manikyrist samt utbildar sig även till hudterapeut.

"Skäms aldrig för den du är utan för den som andra vill att du ska vara"