BLI VOLONTÄR

Vill du göra någonting meningsfullt? Vill du bidra till att andra tjejer känner en trygghet bland annat ute på stan? Vi behöver volontärer (tjejer) som är i åldern 18-40 år och som vill patrullera med oss på helger, framförallt kvällar och nätter i ALLA de kommuner som vi befinner oss i. Vi är även ute under vardagar ibland. Vid helgdagar, storhelger samt under sommaren blir det fler dagar som vi behövs ute. Vi är också delaktiga under olika events. Vi är ett härligt gäng som går in helhjärtat i det vi gör och vi älskar att hjälpa andra. Vår åldersgräns är med anledning till säkerheten samt att yngre tjejer gärna vill ha stöd och hjälp av oss som är i deras egen ålder. Det är majoriteten av tjejer som valt ut vår åldersgräns genom en undersökning som vi hade i augusti 2020. Dock hjälper vi alla tjejer, oavsett ålder.

Vårt säte är i Göteborg, men vi finns i flera kommuner runt om i Sverige och vi växer hela tiden. Under varje patrullering så går vi ca 5-10 km, så det behöver du som volontär klara av. Du behöver inte vara volontär varje vecka, men du behöver ändå vara aktiv. I Göteborg med omnejd så behöver man delta minst 1 gång varje månad. Detta kommer även att vara en regel i andra kommuner senare. Du behöver varken ha körkort eller någon sjukvårdsutbildning, men du behöver ha lätt att kommunicera med andra, vara psykiskt stabil och klara av stressiga situationer. Detta är mycket viktigt!!


Vi kan inte garantera att det är helt riskfritt att vara volontär hos oss, därför är det bra om du har en egen försäkring. Dock patrullerar vi aldrig ensamma utan minst 2 tjejer måste gå ihop varje arbetspass och får aldrig lämna varandra under en patrullering. Vi har alltid överfallslarm samt lagligt försvarsspray på oss för vår egen säkerhets skull. Du får aldrig patrullera på eget initiativ under organisationens namn. Innan du får vara volontär hos oss så kommer du att få mer information samt svara på några frågor. Om vi i styrelsen tycker att svaren verkar bra så behöver du komma på en intervju där ett muntligt test kommer att göras. Utifrån de svar kan vi se om du är lämplig som volontär hos oss eller inte. Om du blir volontär hos oss så måste du skriva under ett avtal med information, regler samt att du har tystnadsplikt. Vi är oerhört tacksamma för all hjälp vi kan få och därför tar vi inte ut någon medlemsavgift.


ANSÖKNINGSKRAV:

- Juridiskt kön ska vara tjej.

- Ålder 18-40 år.

- Kunna behärska svenska språket.

- Vara psykiskt stabil.

- Vara stresstålig.

- Ha lätt för att kommunicera med andra.

- Klara av att gå ca 1 mil.

- Vara delaktig minst 1 gång varje månad (detta gäller endast Göteborg med omnejd för tillfället).

- Att gå in helhjärtat i det ideella arbetet.
- Du får inte vara delaktig i någon annan liknande organisation.


TÄNK PÅ INNAN DU TACKAR JA:

- Ett volontäruppdrag innebär ansvar. Håll vad du lovar, och ta inte på dig mer än vad du hinner eller orkar med.

- Att vara volontär är ett ideellt arbete. Det innebär att du inte får betalt.

- Du måste gå en HLR-utbildning hos oss, även om du redan har en sådan utbildning.

- Som tack för att du ställer upp som volontär i vår ideella organisation så finns det chans att få kurser i självförsvar då vi har en professionell tränare som stödjer vår organisation. Vi kan även erbjuda andra kurser, föreläsningar, utbildningar och annat roligt så att vi lär känna varandra.