VÅR JOURTELEFON

09.02.2021

Med anledning till att en del tjejer använder vår jourtelefon på fel sätt så måste vi lägga ut detta inlägg.

Anledningen till varför vi har en jourtelefon som är öppen dygnet runt alla dagar i veckan är för de tjejer som behöver stöd eller hjälp ska kunna nå oss. Det är två tjejer från styrelsen som svarar i vår jourtelefon. Det kan handla om att man mår dåligt, bråkat med sin partner, önskar vägledning eller liknande. Även anhöriga är välkomna att kontakta oss vid behov. De tjejer som ringer oss är i olika åldrar och vi har ingen åldersgräns. Många tjejer känner en trygghet att ringa oss eftersom de vet att det alltid är en tjej med lång erfarenhet som svarar.

Med trygg skjuts hem menar vi att vi kör tjejer hem tryggt och säkert istället för att de ska ta en svarttaxi där man inte vet om föraren är påverkad av alkohol eller droger. Många övergrepp sker just i taxibilar, både vanliga bolag samt svarttaxi. Detta vill vi givetvis stoppa och därför har vi valt att köra hem tjejer på ett tryggt sätt så att de kommer hem hela. Vi kan även vid behov följa med från bilen till dörren. Man ska heller aldrig åka kollektivt när man är såpass berusad så man inte vet varken tid eller rum. Det som ger en stor trygghet för tjejer är att de vet att det alltid är en tjej bakom ratten. Vi kör INTE tjejer till någon annan fest, kompis eller kille. Detta är för att vi inte vill bidra till att något eventuellt övergrepp eller våld sker. Vi känner ju inte varken de tjejer som vi kör eller de personer som är på festen, kompisen eller killen. Därför har vi denna policy att vi endast kör hem tjejer. Vi är inte heller någon svarttaxi och vill absolut inte bli jämförda med detta.

Några tjejer tycks tro att vi är någon leverantör av mat vilket vi inte är. Vår jourtelefon finns till för att vi ska kunna stödja de tjejer som behöver prata samt hjälpa tjejer i olika akuta situationer. Vi har flera akuta jourlarm varje vecka som vi behöver åka på. Om vi ständigt behöver svara på samtal om matleverans och liknande så kommer de tjejer som verkligen behöver vår hjälp i kläm. En tjej som exempelvis har varit med om ett övergrepp är så mycket viktigare att hjälpa än att leverera mat till någon. I så fall har de tjejer helt och hållet missuppfattat vårt ideella arbete.

Snälla tjejer, respektera vår jourtelefon. Om vi ständigt ska svara på onödiga samtal så kommer vi att behöva stänga av jourtelefonen under nätterna. Det är precis det vi inte vill ska hända då många tjejer faktiskt behöver oss. Tänk på att vi som har hand om jourtelefonen inte får någon lön för det ideella arbete som vi gör. Däremot brinner vi för att hjälpa andra människor och gör detta då vi vet att vi behövs. Vi har under dagtid vanliga arbeten samt egna företag, bara för er information. Givetvis svarar vi i jourtelefonen under vår normala arbetstid i den mån som vi kan. Vi ringer alltid upp så fort vi kan om vi är upptagna då det ringer.

Tack på förhand!