AKTUELLT


TJEJTRÄFFAR


Det är viktigt att man känner glädje över livet. Vi alla har ett bagage som kanske inte alltid varit det bästa. Men man lär sig från sina misstag och från detta har man träffat människor, gjort saker och kommit dit man är idag. Att bli en bättre person är något vi alla strävar efter och många säger att man aldrig ska titta bakåt vilket inte stämmer. Givetvis ska man till den största delen blicka framåt eftersom det är dit vi ska. Men glöm inte att öppna din ryggsäck och se vad du har gjort och vad du kan göra bättre. Det viktigaste av allt är att man är sig själv i ALLA lägen. Då står man oftast ensam och det är inte bra för sin fysiska samt psykiska hälsa.

Ibland är det svårt att hitta sig själv och vänner. Vi i organisationens styrelse vet detta och har själva denna erfarenhet. Därför har vi nu kommit igång med våra tjejträffar. Det finns olika aktiviteter att välja mellan. Plats för aktiviteterna är i Göteborg med omnejd samt i Borås. Vi kommer aldrig att skriva ut exakt vart vi kommer att vara på vår hemsida eller på sociala medier eftersom vi vill att du som tjej ska känna dig hundra procent trygg.


DESSA AKTIVITETER FINNS ATT VÄLJA PÅ:

- Blomsterbindning
- Måla tavlor med tema
- Lär dig fotografera - grunderna (utomhus)
- Modell för en dag
- Filminspelning
- Tipspromenad med tema (utomhus)
- Mamma-promenad
- Pokémon GO-promenad
- Massage och ansiktsbehandlingar
- Relaxkväll med nyttiga snacks
- Filmkväll (komedi)
- Filmkväll (skräck)


Vill du anmäla ditt intresse för någon av tjejträffarna? Kontakta oss antingen via PM på Facebook/Instagram eller till vår e-post info@tryggatjejerpastan.se för mer information.


Beroende på vilken tjejträff som du vill vara med på så kan det kosta en mindre summa för inköp av material samt instruktör. Datum för träffarna kommer att sättas när vi har tillräckligt med deltagare. Se till att ha egen försäkring då du inte är försäkrad genom oss. Språk: svenska och engelska.

Det är nolltolerans mot alkohol och narkotika under våra tjejträffar. Du får inte heller vara påverkad. Alla ska respektera varandra och behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi har total tystnadsplikt och berättar absolut inte för någon att du varit med. Fler teman för tjejträffar kommer att ordnas med tiden. Tjejer i alla åldrar är välkomna.

Vi hoppas även att det finns både företag samt privatpersoner som vill hjälpa och stötta vår organisationen ekonomiskt för att kunna ge tjejerna en värdig fritid samt ny vänskap. Swish kan skickas till samma nummer som vårt journummer, dvs 076-283 46 76 alternativ använd QR-koden högst upp på vår Facebook-sida. Alla bidrag räknas!


🏳️‍🌈 WEST PRIDE 🏳️‍🌈

Givetvis kommer vår ideella organisation att deltaga under West Pride i Göteborg detta år. Vi kommer att sjunga och dansa i kortegen lördagen den 2/10. Vår snygga och framförallt trygga patrullbil kommer även att köra i kortegen ihop med flera av våra underbara volontärer.

Vi kommer även att finnas tillgängliga under denna dag med vår monter samt sälja våra trygga armband där all vinst går oavkortat till organisationen. Det ideella arbetet vi gör är såpass viktigt i samhället så att vi behöver träffa både tjejer, killar samt föräldrar och berätta mer om vilka vi är och vad vi faktiskt gör. Det finns säkert flera som har frågor till oss också. Vi träffar ju mest berusade personer under våra patrulleringar så under West Pride är det ett perfekt tillfälle att visa upp oss och samtidigt träffa er.


SLOTTSSKOGEN VARJE FREDAG OCH LÖRDAG

Fester utomhus ökar i och med dessa varma sommardagar. I Göteborg vänder sig många unga som äldre till Slottsskogen för att träffa vänner, grilla och dricka. Men det är också där det händer som mest. Under varje fredag och lördag, främst kvällar samt nätter, kommer det att finnas en patrull från oss i Slottsskogen. Det går alltid med en utbildad sjukvårdsansvarig med akutväska. Ni ser oss i våra rosa reflexvästar och kepsar. Tveka ALDRIG att be om råd eller hjälp från någon av oss.


Vi hoppas även att det finns både företag samt privatpersoner som vill hjälpa och stötta organisationen ekonomiskt för att kunna ge tjejerna en trygg sommar. Swish kan skickas till samma nummer som vårt journummer, dvs 076-283 46 76 alternativ använd QR-koden högst upp på vår Facebook-sida. Alla bidrag räknas!


VI I STYRELSEN

Nu ska ni äntligen få en presentation samt ett ansikte av våra styrelsemedlemmar.

Detta är tjejerna som är arbetar dag och natt med det ideella arbetet och som är ansiktet utåt för Trygga Tjejer på Stan. De ser till att alla patrulleringar går rätt till, ger stöd och hjälp till de tjejer som behöver och försöker utöka organisationen hela tiden. Det är även dessa tjejer som svarar i vår jourtelefon samt åker ut på jourlarm. Utan dessa tjejer skulle organisationen inte funnits eller blivit så stor som den faktiskt är idag. Visst, det är synd att vi behövs men tyvärr så måste vi finnas i dagens samhälle för att ge tjejer den trygghet som dem förtjänar. Vår grundare/ordförande arbetar såpass mycket med organisationen så att det går ut över hennes vanliga arbete vilket hon inte bryr sig om då hon älskar att hjälpa andra. Tjejernas trygghet är det som Trygga Tjejer på Stan prioriterar högst.

MALINA - GRUNDARE / ORDFÖRANDE 🌸
Ansvarig för patrulleringar, jourtelefonen samt jourlarm i Göteborg, men har även huvudansvaret för alla kommuner. Malina är grundare samt ordförande för Trygga Tjejer på Stan och anledningen till att organisationen finns är för att hon själv levde i ett destruktivt förhållande i flera år med daglig fysisk och psykisk misshandel. Malina ville inte att andra tjejer skulle hamna i samma situation som hon själv då hon i första hand tänker mer på andra än sig själv. Den lilla fritid som hon har går åt till att umgås med sin son och att vara i stallet då hon har 3 egna hästar. I botten är Malina sjukvårdsutbildad och har tidigare arbetat inom akutsjukvården, därav varför hon är sjukvårdsansvarig i organisationen. Tyvärr fick Malina sluta att arbeta inom vården pga sin diagnos Multipel Skleros (MS). Idag driver hon istället sina egna företag som fotograf och manikyrist samt utbildar sig även till massageterapeut.

"Ge aldrig upp"

OKSANA - SEKRETERARE 🌸
Ansvarig för patrulleringar samt jourlarm i Härryda. Oksana är sekreterare i styrelsen samt svarar på de mail som vi får. Det var hon som pushade på att starta upp Trygga Tjejer på Stan igen. Oksana har själv levt i ett destruktivt förhållande då hon var yngre, men klarade att ta sig ur oskadd som tur var. Hon är i princip född på hästryggen och har alltid hållit på med ridning då hennes föräldrar föder upp hästar. Det är även Oksanas största intresse och hennes fritid är att vara i stallet, men även att träna så som löpträning och powerwalks. Idag arbetar Oksana med inridning och tillridning av hästar på heltid.

"Det finns inga hinder i livet, man kan alltid hoppa över dom"

SOFEYA - LEDAMOT / REVISOR 🌸
Ansvarig för patrulleringar, jourtelefonen samt jourlarm i Mölndal, Partille och Lerum. Sofeya är ledamot samt revisor i styrelsen. Hon var med redan från början och startade upp Trygga Tjejer på Stan. Sofeya har själv blivit misshandlad både fysiskt och psykiskt av sin dåvarande pojkvän och därför vill hon idag hjälpa andra tjejer då hon med sin erfarenhet kan vara ett bra stöd. Hon patrullerar varje helg och ställer alltid upp. Sofeya gillar att träna och går på gymmet 4-5 gånger i veckan. Hon gillar även ridsport och försöker att rida så ofta hon kan. Sofeya är utbildad undersköterska i botten, men valde att inte arbeta så länge inom vården utan arbetar idag på Ica Maxi där hon stortrivs.

"Ta ingen skit"

KASIA - LEDAMOT 🌸
Ansvarig för patrulleringar samt jourlarm i Kungälv, Ale och Stenungsund. Kasia är ledamot i styrelsen. Hon har aldrig varit i ett destruktivt förhållande eller på något sätt blivit utsatt, men hon har hjälpt många av sina vänner som blivit detta och på så sätt fått erfarenhet. Kasia är homosexuell och helt öppen med sin läggning. På hennes fritid går hon gärna långpromenader med sin hund, träffar vänner eller tittar på film. Kasia är en mångsysslare och är utbildad undersköterska, men arbetar idag på Skanska, som fotograf och manikyrist samt utbildar sig även till hudterapeut.

"Skäms aldrig för den du är utan för den som andra vill att du ska vara"


16: FÄRGA HÅRET ROSA (GRL PWR-CHALLENGE)

Vår volontär Selma fick äran att färga sitt hår rosa. Visst passar hon i det.

Vilken utmaning blir härnäst?

24: TRÄFFA EN KÄNDIS (GRL PWR-CHALLENGE)

Vi träffade Ola-Conny under ett besök på Gekås i Ullared. Han om någon har fått många att skratta och bjuder alltid på sig själv. Det som vi gillar mest hos honom är att han är sig själv i alla lägen.

Vilken utmaning blir härnäst?

EN GÅVA PÅ 10 000 KR

Vi är så tacksamma för en privatpersons gåva på 10 000 kr. Tack för att du hjälper oss att hjälpa andra tjejer ♥️


GRL PWR-CHALLENGE

Har du missat vår "GRL PWR-challenge" som ska pågå under våren och sommaren? Det är vi i styrelsen tillsammans med våra volontärer som ska utföra 30 olika upplevelser och aktiviteter som NI följare väljer ut åt oss. Det ska helst inte kosta något, men det får vara hur galet, roligt, läskigt eller chockande som helst. Vi har nu fått in alla bidrag och allting kommer att fotograferas och/eller filmas samt läggas upp på våra sociala medier.

Anledningen till denna utmaning är för att Trygga Tjejer på Stan vill och ska trotsa osäkerheten samt otryggheten som finns i dagens samhälle och visa att tjejer ska kunna få göra det som dom vill göra utan att någon blir utpekad eller utsatt. Vi kommer aldrig att ge upp kampen mot ett tryggare samhälle för tjejer.

Samtidigt så vill vi ju synas mer så att fler tjejer och föräldrar i Sverige får upp ögonen för vår ideella organisation. Sedan vill vi givetvis göra reklam för de företag som hjälper oss att klara av utmaningen samt förhoppningsvis inleda ett samarbete.

HAR DU EN IDÉ OM VAD DU VILL ATT VI SKA GÖRA? Skicka ett PM till oss på Facebook, Instagram eller Snapchat. Vi kommer att lägga upp alla utmaningar som vi ska utföra när vi fått in 50 stycken.

TILL FÖRETAGARE: driver du ett företag som anordnar aktiviteter, upplevelser eller liknande och vill hjälpa oss med vår utmaning? Kontakta oss på info@tryggatjejerpastan.se

DESSA UTMANINGAR SKA VI GÖRA:
1. Bada i Vättern

2. Äventyrsbana

3. Fiska

4. Köra off road

5. Köra sportbil

6. Escspe Room

7. Pole dance

8. BodyFlight

9. Dansa salsa

10. Rida islandshäst

11.
Ta en bild ihop med polisen
12. Paintball

13. Militärövning

14. Spela paddel

15. Tävla mot varandra med VR

16. Färga håret rosa ✅
17. Åka wakeboard efter båt
18. Hoppa bungyjump (vår ordförande)
19. Tryck ner ansiktet i en tårta
20. Göra en dansvideo
21. Lära er 5 ord på 5 olika språk
22. Åka helikopter
23. Äta den starkaste chilin i världen
24. Träffa en kändis ✅
25. Tälta en natt
26. Midnattsdopp
27. Måla ett porträtt av varandra
28. Ta en lektion i skateboard
29. Prova en ny glassmak
30. Sjunga "it's raining men" i duschen


VILL DU DELTAGA PÅ VÅRA TJEJTRÄFFAR?

Genom en undersökning som vi nyligen hade så känner sig 9 av 10 tjejer mer ensamma nu under pandemin än vad de gjorde innan. Det är en självklarhet att vi vill ändra på detta och kommer därför att anordna flera tjejträffar och aktiviteter i Göteborg med omnejd samt i Borås och Varberg. Fler kommuner kan även bli aktuella senare. Alla restriktioner för covid-19 kommer givetvis att följas så endast 6-7 tjejer kan komma på varje träff, men vi kommer att anordna fler träffar av samma typ om det visar sig att många vill komma. Vi kommer aldrig att skriva ut exakt vart vi kommer att vara på vår hemsida eller på sociala medier eftersom vi vill att du som tjej ska känna dig hundra procent trygg.

DESSA AKTIVITETER FINNS JUST NU:

 • Blomsterbindning
 • Måla tavlor med tema
 • Lär dig fotografera - grunderna
 • Modell för en dag
 • Filminspelning
 • Tipspromenad med tema
 • Fiske med picknick
 • Grillmys vid vattnet
 • Pokémon GO-promenad
 • Mamma-promenad
 • Relaxkväll med nyttiga snacks och film
 • Filmkväll (komedi)
 • Filmkväll (skräck)

Vill du anmäla ditt intresse för någon/några av tjejträffarna? Kontakta oss antingen via PM på Facebook/Instagram eller till vår e-post info@tryggatjejerpastan.se för mer information. Beroende på vilken aktivitet som du vill vara med på så kan det kosta en mindre summa för inköp av material samt för instruktör. Datum för aktiviteterna kommer att sättas när vi har tillräckligt med deltagare. Se till att ha egen försäkring då du inte är försäkrad genom oss. Alla tjejer är välkomna att vara med oavsett ålder. Vi erbjuder aktiviteter både på svenska och engelska så att fler tjejer har möjlighet att kunna vara med. Skjuts till och från platsen kan ordnas för en extra kostnad. Och ja, det är en styrelsemedlem (tjej) som kör bilen.

Det är nolltolerans mot alkohol och narkotika under våra tjejträffar. Du får inte heller vara påverkad. Alla ska respektera varandra och behandla andra som du själv vill bli behandlad. Vi har total tystnadsplikt och berättar absolut inte för någon att du ska vara eller har varit med. Fler teman för tjejträffar kommer att ordnas med tiden och du är varmt välkommen ett tipsa oss om du själv har någon idé så ska vi försöka ordna detta på bästa sätt.

✨ Vi hoppas även att det finns både företag samt privatpersoner som vill hjälpa och stötta vår organisationen ekonomiskt för att kunna ge tjejerna en värdig fritid samt ny vänskap. Swish kan skickas till samma nummer som vårt journummer, dvs 076-283 46 76 alternativ använd QR-koden högst upp på vår Facebook-sida. Alla bidrag räknas ✨


VOLONTÄRER SÖKES

Vill du göra någonting meningsfullt? Vill du bidra till att andra tjejer känner en trygghet ute på stan? Vi behöver volontärer (tjejer) som är i åldern 18-40 år och som vill patrullera med oss på helger, framförallt kvällar och nätter i ALLA de kommuner som vi befinner oss i. Vid helgdagar, storhelger samt under sommaren blir det fler dagar som vi behövs ute. Vi hoppas också att kunna vara delaktiga under events. Vi är även ute under vardagar ibland. Vi är ett härligt gäng som går in helhjärtat i det vi gör och vi brinner för att hjälpa andra. Vår åldersgräns är med anledning till säkerheten samt att yngre tjejer gärna vill ha stöd och hjälp av oss som är i deras egen ålder. Det är majoriteten av tjejer som valt ut vår åldersgräns genom en undersökning som vi hade i augusti 2020. Dock hjälper vi alla tjejer, oavsett ålder.

Vårt säte är i Göteborg, men vi finns i flera kommuner runt om i Sverige och vi växer hela tiden. Under varje patrullering så går vi ca 1 mil, så det behöver du som volontär klara av. Nu under restriktionerna pga covid-19 så har vi andra rutiner. Du behöver inte vara volontär varje vecka, men du behöver ändå vara aktiv. I Göteborg med omnejd så behöver man delta minst 1 gång varje månad. Detta kommer även att vara en regel i andra kommuner senare. Du behöver varken ha körkort eller någon sjukvårdsutbildning, men du behöver ha lätt att kommunicera med andra, vara psykiskt stabil och klara av stressiga situationer. Detta är mycket viktigt!!

Vi kan inte garantera att det är helt riskfritt att vara volontär hos oss, därför är det bra om du har en egen försäkring. Dock patrullerar vi aldrig ensamma utan minst 2 tjejer måste gå ihop varje arbetspass och får aldrig lämna varandra under en patrullering. Vi har alltid överfallslarm samt lagligt försvarsspray på oss för vår egen säkerhets skull. Du får aldrig patrullera på eget initiativ under organisationens namn.

Innan du får vara volontär hos oss så kommer du att få mer information samt svara på några frågor. Om vi i styrelsen tycker att svaren verkar bra så behöver du komma på en intervju där ett muntligt test kommer att göras. Utifrån de svar kan vi se om du är lämplig som volontär hos oss eller inte. Om du blir volontär hos oss så måste du skriva under ett avtal med information, regler samt att du har tystnadsplikt. Vi är oerhört tacksamma för all hjälp vi kan få och därför tar vi inte ut någon medlemsavgift.

ANSÖKNINGSKRAV:
Juridiskt kön ska vara tjej
Ålder 18-40 år
Kunna behärska svenska språket
Vara psykiskt stabil
Ha lätt för att kommunicera med andra
Vara stresstålig
Klara av att gå ca 1 mil
Att gå in helhjärtat i det ideella arbetet
Du får inte vara delaktig i någon annan liknande organisation


SPRID GÄRNA VÅR QR-KOD

För att vi ska kunna hjälpa fler tjejer, vara i fler kommuner och kunna tanka våra patrullbilar så behöver vi ekonomisk hjälp. Utan ekonomi så kan vi inte göra vårt ideella arbete som vi går in helhjärtat för. Vårt Swish-nummer är detsamma som vårt journummer: 076-283 46 76. Alla gåvor räknas!

Kopiera gärna vår QR-kod i detta inlägg och sprid till alla du känner för att tjejer ska kunna vara trygga dygnet runt alla dagar i veckan.


VILL DU BIDRA TILL TJEJERS TRYGGHET?

För att vår ideella organisation Trygga Tjejer på Stan ska kunna ge den trygghet som tjejer förtjänar samt att kunna köra hem dom tryggt och säkert behöver vi ekonomisk hjälp. Det kostar mycket för oss att köra våra patrullbilar för att kunna vara i så många kommuner som möjligt. När vi är i kommuner långt ifrån Göteborg som är vårt säte så behöver vi också boende. Även utrustning samt material behöver vi också. Vi gör allt vi kan för att få det att gå ihop då vi brinner för att hjälpa andra tjejer. Många av oss i styrelsen arbetar både dag och natt med detta då vi har en jourtelefon som är öppen dygnet runt alla dagar i veckan. Du vill väl ha en kvinnlig anhörig som känner sig trygg?

Därför ber vi allmänheten om hjälp så att vi kan få ekonomin att gå ihop så att tjejer får trygghet dygnet runt. Pengarna går oavkortat till vår ideella organisation. Du som vill hjälpa oss att hjälpa utsatta tjejer kan bidra med en gåva antingen genom vår insamling på Facebook eller genom Swish. Det är samma nummer till Swish som till vår jourtelefon. Alla gåvor räknas!

Använd QR-koden på vår hemsida för att lättare ge en gåva med Swish.

Vår jourtelefon är på dygnet runt alla dagar i veckan.

✨ 076-283 46 76 ✨

Tack för du hjälper oss att hjälpa tjejer!


KORTFILMEN OM ENSAMHET

Igår den 28/3 hade vi filminspelning i Partille trots allt regnet. Det vi spelade in var scener till vår kortfilm om ensamhet. Vi hade två jätteduktiga statister som deltog. Nu är det lite kvar på efterarbetet innan vi kan publicera den. Tack till alla som deltog igår och gjorde det möjligt att skapa denna viktiga informationsfilm.

Vill du också deltaga framför kameran som statist i våra kortfilmer? Vi söker fortfarande tjejer och killar till våra två kortfilmer om självmord och våld i nära relationer. Det kommer inte att vara några repliker utan endast musik i bakgrunden. Inspelningsplatserna är i Göteborg med omnejd. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av teater eller som skådespelare. Vi söker även en bostad där vi kan få spela in några scener.

Filmerna kommer sedan att finnas på vår hemsida, YouTube samt våra sociala medier. Ditt namn samt personuppgifter kommer inte att finnas med, varken i filmerna eller på våra sociala medier. Om du vill så får du gärna stå med på vår hemsida under fliken "tack till", men detta är helt valfritt.

Tyvärr kan ingen ersättning ges då vi i organisationen själva arbetar ideellt, dvs utan någon lön.

Skicka din ansökan antingen via PM på vår Facebook-sida eller till vår e-post info@tryggatjejerpastan.se


STATISTER SÖKES TILL KORTFILMER I GÖTEBORG

Vi söker statister som vill deltaga i våra kommande kortfilmer om självmord samt om våld i nära relationer. Det kommer inte att vara några repliker utan endast musik i bakgrunden. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av teater eller som skådespelare. Vi söker tjejer och killar mellan 18-35 år, även en bostad där vi kan få spela in några scener. Inspelningsplatsen är i Göteborg med omnejd, datum kommer vi överens om då alla inte behöver vara med samma dag. Tyvärr kan ingen ersättning ges då vi i organisationen själva arbetar ideellt, dvs utan någon lön. Fika finns att erbjuda däremot.

Kortfilmerna kommer sedan att finnas på vår hemsida, YouTube samt våra sociala medier. Ditt namn samt personuppgifter kommer inte att finnas med, varken i filmerna, vår hemsida eller på våra sociala medier. Om du vill så får du gärna stå med på vår hemsida under fliken "tack till", men detta är helt valfritt.

Kontakta oss antingen via vår Facebook-sida eller skicka ett mail till info@tryggatjejerpastan.se

Hoppas att du vill deltaga!


VÅR DOKUMENTÄRFILM PÅ YOUTUBE


Tack för att vi fick medverka i välgörenhetsgalan För Allt Du Är Värd. Våld i nära relationer har ökat med över 50 procent då många började att arbeta hemifrån pga covid-19. Vår ideella organisation Trygga Tjejer på Stan får varje vecka flera jourlarm om att en tjej blivit utsatt, både fysiskt samt psykiskt. Vi är oftast på plats innan polis och ambulans. Men i många fall väljer tjejerna att inte kontakta polis eftersom anmälan oftast läggs ner. Detta är inte okej. Vi finns här för DIG dygnet runt alla dagar i veckan. Tveka inte att kontakta oss. Om vi inte hjälper, vem hjälper då? Tjejer hjälper tjejer!

✨ 076-283 46 76 ✨

Vår dokumentär finns nu på vår YouTube-kanal. Länk hittar du här.


BETALA ALDRIG FÖR ATT LÄSA OM OSS!

Eftersom vi är en ideell organisation och varken vi i styrelsen eller våra volontärer får någon lön för det fantastiska ideella arbete som vi gör så är det strängt förbjudet att ett företag eller någon privatperson tjänar pengar på oss. Det är vi som ska få inkomst för att kunna hjälpa fler tjejer. Vår patrullbil behöver tankas och vi behöver både utrustning samt material för att kunna utföra vårt arbete. När vi blir intervjuade av olika tidningar så är det en självklarhet att alla ska kunna läsa om oss då vi gör en stor skillnad i samhället så att tjejer ska vara trygga dygnet runt alla dagar i veckan. Det finns folk som inte ens kan betala för att läsa en artikel om oss fastän de så gärna vill.

Vi har kontaktat tre olika tidningar senaste tiden som låst våra artiklar, varav två av dom vägrar öppna. Vi har då bett dom att ta bort våra artiklar vilket dom också vägrar. En av dessa tidningar fick publicera helt gratis en bild som vår stolta sponsor KOVA Studio
fotograferat och äger. Inte ens deras namn fanns med i tidningen vilket dom lovade. Detta är så otroligt barnsligt att det inte är sant! Nu får dom aldrig mer skriva om oss då vi samtidigt blev mycket illa bemötta av de som är ansvariga för tidningarna. Utöver detta så är båda artiklar felformulerade samt mycket dåligt skrivna, var det verkligen journalister som skrev? Vi skäms.


Så kom ihåg detta; betala ALDRIG för att läsa om vår ideella organisation! Kontakta oss i så fall om ni vill läsa om oss så skickar vi information gratis. Har ni frågor eller funderingar om vårt ideella arbete så fråga på, vi berättar mer än gärna om oss och framförallt gratis.


VÅR JOURTELEFON

Med anledning till att en del tjejer använder vår jourtelefon på fel sätt så måste vi lägga ut detta inlägg.

Anledningen till varför vi har en jourtelefon som är öppen dygnet runt alla dagar i veckan är för de tjejer som behöver stöd eller hjälp ska kunna nå oss. Det är två tjejer från styrelsen som svarar i vår jourtelefon. Det kan handla om att man mår dåligt, bråkat med sin partner, önskar vägledning eller liknande. Även anhöriga är välkomna att kontakta oss vid behov. De tjejer som ringer oss är i olika åldrar och vi har ingen åldersgräns. Många tjejer känner en trygghet att ringa oss eftersom de vet att det alltid är en tjej med lång erfarenhet som svarar.

Med trygg skjuts hem menar vi att vi kör tjejer hem tryggt och säkert istället för att de ska ta en svarttaxi där man inte vet om föraren är påverkad av alkohol eller droger. Många övergrepp sker just i taxibilar, både vanliga bolag samt svarttaxi. Detta vill vi givetvis stoppa och därför har vi valt att köra hem tjejer på ett tryggt sätt så att de kommer hem hela. Vi kan även vid behov följa med från bilen till dörren. Man ska heller aldrig åka kollektivt när man är såpass berusad så man inte vet varken tid eller rum. Det som ger en stor trygghet för tjejer är att de vet att det alltid är en tjej bakom ratten. Vi kör INTE tjejer till någon annan fest, kompis eller kille. Detta är för att vi inte vill bidra till att något eventuellt övergrepp eller våld sker. Vi känner ju inte varken de tjejer som vi kör eller de personer som är på festen, kompisen eller killen. Därför har vi denna policy att vi endast kör hem tjejer. Vi är inte heller någon svarttaxi och vill absolut inte bli jämförda med detta.

Några tjejer tycks tro att vi är någon leverantör av mat vilket vi inte är. Vår jourtelefon finns till för att vi ska kunna stödja de tjejer som behöver prata samt hjälpa tjejer i olika akuta situationer. Vi har flera akuta jourlarm varje vecka som vi behöver åka på. Om vi ständigt behöver svara på samtal om matleverans och liknande så kommer de tjejer som verkligen behöver vår hjälp i kläm. En tjej som exempelvis har varit med om ett övergrepp är så mycket viktigare att hjälpa än att leverera mat till någon. I så fall har de tjejer helt och hållet missuppfattat vårt ideella arbete.

Snälla tjejer, respektera vår jourtelefon. Om vi ständigt ska svara på onödiga samtal så kommer vi att behöva stänga av jourtelefonen under nätterna. Det är precis det vi inte vill ska hända då många tjejer faktiskt behöver oss. Tänk på att vi som har hand om jourtelefonen inte får någon lön för det ideella arbete som vi gör. Däremot brinner vi för att hjälpa andra människor och gör detta då vi vet att vi behövs. Vi har under dagtid vanliga arbeten samt egna företag, bara för er information. Givetvis svarar vi i jourtelefonen under vår normala arbetstid i den mån som vi kan. Vi ringer alltid upp så fort vi kan om vi är upptagna då det ringer.

Tack på förhand!


FÖRELÄSNING: "När han dödar mig, lova att berätta min historia då."


Vi kommer inom en snar framtid att ha en föreläsning om destruktiva förhållanden. Det är vår ordförande Malina som kommer att berätta utifrån hennes tidigare liv då hon levde dagligen med fysisk och psykisk misshandel av hennes ex. Hon stod ut dagligen med att höra hur otroligt dålig hon var och blev slagen samt hotad. Då Malina en dag fick en glasskål kastad rakt i huvudet av sitt ex så skrev hon snabbt ett sms till sin bästa vän: när han dödar mig, lova att berätta min historia då.

Detta är en hjärtskärande berättelse som tidigare fällt många tårar. Föreläsningen handlar om hur man klarar av att leva i ett destruktivt förhållande med daglig misshandel, hur anhöriga har betett sig samt hur man tar sig ur det och hur man kommer på benen igen. Under föreläsningen kommer bilder att visas från tiden då Malina levde i ett destruktivt förhållande. Vi varnar känsliga personer redan nu då det är sår, blod och blåmärken. Ni är också välkomna att ställa frågor eftersom Malina idag arbetar med att stoppa våld i nära relationer på heltid och har lång erfarenhet inom detta. Det är ALDRIG okej att bli misshandlad, varken fysiskt eller psykiskt, och det är ALDRIG ditt fel.

Alla restriktioner för covid-19 kommer att följas, stolar kommer att placeras med mellanrum samt handdesinfektion kommer att finnas i lokalen. Vi kommer att ha en gräns för max antal gäster. Vi kommer inte att köra via länk under första föreställningen tyvärr eftersom vi kommer att diskutera en del. Om man har symtom som tyder på covid-19 så stanna hemma!

Det går även att boka denna föreläsning till exempelvis gymnasieskolor, universitet, företag eller liknande. Kontakta oss för mer information.

Åldersgräns: 15+

Datum: OKÄNT

Tid: OKÄNT

Plats: Göteborg

Biljettpris: 350 kr (all vinst går oavkortat till organisationen)

Bokning sker till vår e-post info@tryggatjejerpastan.se. Endast förbokning gäller så vi vet antal besökare. Avbokning senare än 24 timmar innan föreställningen debiteras med hela kostnaden.